Websites

Iedereen kan aan webdevelopment doen, maar als bedrijf wil je graag dat jouw bedrijfswebsite meer is dan een digitaal visitekaartje. Je wil dat je website ook rendeert, en dat gebeurt bij veel websites te weinig. 

Doel van je website

Bedrijven willen doorgaans graag nieuwe leads via de website genereren, maar kunnen bijvoorbeeld door de overvloed aan informatie op de website, de bezoeker niet tot een conversie verleiden. Een conversie gaat van een aankoop, tot de inschrijving op een nieuwsbrief of een lidmaatschap.

Onze eerste en belangrijkste boodschap is dus: begin met na te denken over het doel van je website

Wij maken websites met de meest uiteenlopende toepassingen: van eenvoudige bedrijfswebsites tot webshops, e-commerce websites met abonnementssystemen, ledenbeheer, enzovoort.

WordPress of Drupal

Een Drupal site is vrij duur want maatwerk. Dit is aangewezen als de informatie-architectuur (lees: navigatie, labels/tags en zoekmogelijkheden) heel specifiek is. Daarnaast worden de wireframes ook van nul uitgetekend en is het grafisch ontwerp volledig op maat. Dus: een Drupal website kan je vergelijken met een maatpak. Het resultaat is meestal uitstekend maar de prijs is navenant. Drupal wordt als CMS vooral gebruikt voor complexe corporate websites

Voor de iets eenvoudigere bedrijfswebsites maken wij gebruik van het opensourceplatform  WordPress

WordPress is gegroeid vanuit simpele blogsites en voorziet dan ook heel wat standaard lay-outs (thema’s, templates) die een vooraf (wel aanpasbare) gedefinieerde informatie-architectuur en paginaopbouw hebben. Bovendien is het grafisch ontwerp volledig uitgewerkt. Gevolg: de ontwikkeling is veel goedkoper, maar je hebt ook minder vrijheden.

Een WordPress site is dus vergelijkbaar met een confectiepak. Je keuze is afhankelijk van je noden, en van je budget.

Budget

Hoeveel budget je moet voorzien? 

Dat is te vergelijken met de bouw van een keuken: de prijzen variëren van een paar duizend tot tienduizenden euro’s. Je kan in elke normale keuken een goede maaltijd bereiden. Het hangt er dus maar vanaf wat je wil. 

Algemeen: een informatieve WordPress site heb je al vanaf 1.500 euro. Bij Drupal is dat makkelijk 10.000 euro. Een WordPress webshop heb je al vanaf 5.000-7.000 euro. Voor Drupal mag je hier al gauw 25.000 euro rekenen. Vandaar onze keuze om met WordPress te werken.

Verborgen kosten zijn er niet. Quasi al onze webdevelopment projecten worden uitgevoerd aan een vaste prijs. Na oplevering is er een jaarlijkse kost voor hosting en support. En die wordt je meegedeeld in ons eerste voorstel.

Webdevelopment in nauwe samenwerking

We beginnen met een kick-off waar de projectaanpak en ieders rol en verantwoordelijkheid worden toegelicht. Tijdens de ontwerpfase zijn er één of meerdere workshops per te behandelen onderwerp (doelstellingen en KPI’s, informatie-architectuur, wireframes, grafisch ontwerp en functionele eisen). De ontwikkelingsfase omvat meerdere opleveringen (sprints) waarbij telkens een stuk functionaliteit wordt gepresenteerd. 

De tijd die je als klant investeert, is grosso modo ⅓ van de tijd die wij erin steken, geen rekening houdend met de inhoud (teksten, afbeeldingen, foto’s, infographics…). Deze tijd hebben we nodig voor workshops, overleg en het maken van de nodige keuzes. Wat de inhoud betreft: dit kan gaan van een paar uur tot een eeuwigdurende opdracht…

Kortom: we realiseren jouw project mits een intense samenwerking.

Content in eigen beheer

Mits een paar uur opleiding is jouw webmaster vertrouwd met het CMS van WordPress om zelf redactionele aanpassingen uit te voeren. Waar nodig, staat ons team uiteraard klaar voor support.  

Relevante artikels

2 min

Wat is robots.txt?

Een robots.txt is een klein textbestand waarin staat welke pagina’s en bestanden een zoekmachine al dan niet mag crawlen. Lees hier waarom dat nuttig kan zijn.
Hoe werkt marketing automation
12 min

Marketing automation: wat is het en hoe werkt het?

Marketing automation is samen met CRM dé kostenefficiënte brug tussen verkoop en marketing. Lees hoe het werkt en waarom je niet zonder kan.
4 min

WordPress versus Wix – Case study

Een Wix website maken, volledig gratis en super eenvoudig? Wij namen de proef op de som en lieten een developer een bestaande WordPress website nabouwen in Wix.
Contact

Dazzle BV
Kerkstraat 106
9050 Gent

+32 9 395 45 65
info@dazzle.be

BE 0873.618.820

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en kies je favoriete onderwerpen.

>>>