SBS Belgium

Onderhoud van de digitale platformen vier.be en vijf.be

Callboys

De klant

SBS Belgium is het Belgisch mediabedrijf achter de commerciële televisiezenders VIER en VIJF. Twee zenders met een eigen identiteit en een eigen publiek. VIER kiest voor een jong, breed publiek. VIJF wordt vooral gesmaakt door vrouwen.

De 2 zenders hebben elk een eigen digitaal platform - VIER.be en VIJF.be - met videofragmenten, previews en de mogelijkheid om volledige afleveringen te herbekijken. Bezoekers kunnen deelnemen aan wedstrijden en artikels, recepten of blogberichten raadplegen. De digitale EPG (Electronic Program Guide) bevat de tv-programmatie.

Vier | Vijf

De uitdaging?

De uitdaging is tweezijdig. Enerzijds moet de content op het digitaal platform in een snel veranderend medialandschap relevant gehouden kunnen worden, want dat belooft voldoende engagement met de fans van de tv-programma’s en series. Onze oplossing moet garanderen dat nieuwe campagnes of functionaliteiten snel gelanceerd kunnen worden én dat de websites goed onderhouden en performant blijven.

Anderzijds is het inkomstenmodel gebaseerd op de verkoop van advertenties voor en tijdens de videofragmenten en via banners op de website. Daarom is de integratie met derde partijen en het aanbieden van gebruikersaccounts voor opvolging en analyse onontbeerlijk.

Buren
Vier Website

De oplossing

WEB DEVELOPMENT

  • Creatie van functionaliteiten voor content-beheer & opzetten van (programma-specifieke) campagnes
  • Bouwen van nieuwe functionaliteiten & features voor verschillende inhoudstypen en gebruikersprofielen met notificaties die meer inzicht geven in het gedrag en de interesses van de website bezoekers
  • Integratie met 3rd party tools voor tracking, advertising, video player en social media
  • Uitbreiden van web services API’s voor interactie met externe platformen & (mobiele) applicaties

ONDERSTEUNING

  • Onderhoud & up-to-date houden van het bestaande digitale platform voor VIER.be & VIJF.be
  • Onderhoud & up-to-date houden van de Persdienst website
  • Project management & eerstelijnssupport
Vijf Website