Ubiway

De klant

Ubiway is de overkoepelende organisatie van onder meer Distriweb, de marktleider in persdistributie in België. Daarnaast levert Distriweb ook meer dan 1500 nevenproducten aan krantenwinkels.

De uitdaging?

Er was nood aan een efficiënte applicatie om de krantenwinkels te helpen bij hun dagelijkse bestellingen, voorraadbeheer, distributie, ... Niet alleen op vlak van persartikelen, maar ook om een meer uiteenlopend en gediversifieerd portfolio te kunnen aanbieden aan de handelaars. Daarnaast wou Distriweb hun klanten tegemoet komen met een unieke opleiding voor dagbladhandelaars en met promotie- of diversificatiemateriaal.

Onze oplossing

Dazzle ontwikkelde voor Distriweb een online platform waarop winkeliers bestellingen kunnen doen en opvolgen, leveringen kunnen valideren en onverkochte bladen kunnen terugsturen. Door een integratie met de Solr zoekmotor, kunnen winkelpunten nu ook oudere publicaties van bladen terugvinden en bij bestellen. Segmentatie binnen Distriweb is gesynchroniseerd met Mautic; zodat marketing automation makkelijk kan worden toegepast.

Daarnaast werd een applicatie gemaakt die elke nieuwe eigenaar van een krantenwinkel begeleidt bij zijn of haar opstart, ‘Word Persverkoper’. Hierop kunnen ook uitgevers inloggen, om bepaalde winkels al dan niet toegang te geven tot hun bestaande catalogus.

Nog een ander project was voor Kariboo, een pakketleverancier in België, waar een Drupal 8 e-commerce website werd ontwikkeld om verzending en track&trace van pakjes te voorzien.

Distriweb 

Distriweb Site

Traningstore

Trainingstore Ubiway

Kariboo

Kariboo Ubiway