Websites

Als bedrijf wil je graag dat jouw bedrijfswebsite meer is dan een digitaal visitekaartje, maar ook rendeert. Dat laatste gebeurt bij veel websites te weinig. 

Een goed voorbeeld is een bedrijf dat graag nieuwe leads via de website wil genereren, maar door de overvloed aan informatie op de website de bezoeker niet tot een conversie kan verleiden. Een conversie gaat van een aankoop tot de inschrijving op een nieuwsbrief of een lidmaatschap. Dus begin met na te denken over het doel van je website.  

Soorten bedrijfswebsites zijn: 

  • Corporate site: ondersteunt interactie tussen klanten, medewerkers, pers en aandeelhouders. Voorbeeld: de website van Oxfam Solidariteit
  • Communicatiesite: wil bezoekers veelal informeren over de producten en diensten. Er  is geen mogelijkheid om deze producten of diensten op de website aan te schaffen. Voorbeeld: de website van tijdsregistratie softwarebedrijf Protime.
  • Brand site of merkensite: hier gaat het om een interactieve bedrijfswebsite met veel ontspanning die merkkennis en merkperceptie wil verbeteren. Het doel is het versterken en promoten van een merknaam of product. 
  • Inhoud- en publicatiesite: richt zich voornamelijk op informatie voor een specifieke doelgroep of situatie. Voorbeeld: het platform voor elektrotechniek Volta en de website van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen (CBN).
  • Site voor leadgeneratie: hier vinden meestal geen online verkopen plaats. Het doel van de website is de bezoeker op basis van de informatie op de website te verleiden om contact op te nemen of een offerteaanvraag te doen. 

 

Voor bedrijfswebsites maken wij gebruik van de open source platformen Drupal en WordPress

Wij ontwerpen de technologische architectuur van Drupal-websites met het oog op robuustheid, flexibiliteit en toekomstbestendigheid. Veel van de bedrijfswebsites die we op Drupal hebben gebouwd ontwikkelen zich in de loop der jaren met succes om aan de hoge eisen van de marketing- en content teams te voldoen. 

WordPress gebruiken wij vooral voor de iets eenvoudigere bedrijfswebsites

The UX design team plans to develop a prototype smartphone application.

Relevante artikels

website maken: waarop letten
4 min

5 aandachtspunten bij het maken van een nieuwe website

Als ondernemer kan je er niet aan onderuit: je moet online aanwezig zijn om (potentiële) klanten te bereiken. En dus moet je een eigen website hebben. Maar maak …
4 min

WordPress versus Wix – Case study

Een Wix website maken, volledig gratis en super eenvoudig? Wij namen de proef op de som en lieten een developer een bestaande WordPress website nabouwen in Wix.
3 min

Mautic: efficiënte marketing automation software

Je hebt ondertussen al gehoord van marketing automation. Ben je ondertussen bekend met de voordelen hiervan, dan geven we je graag meer uitleg over het open source marketing …

Zoeken

Contact

Contact

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en kies je favoriete onderwerpen.

>>>