A dazzling heart for Jemen

Al sinds 2015 is het oorlog in Jemen. Ondertussen is dit conflict uitgegroeid tot de ergste humanitaire crisis ter wereld! Al 3 jaar verleent Oxfam humanitaire hulp in Jemen. Wij steunen Oxfam Solidariteit in het kader van De Warmste Week van Music for Life. Help je ons zo veel mogelijk geld in te zamelen?  Stort dan jouw bijdrage op het rekeningnummer BE21 3631 8219 1403.

Jemen - jongen aan waterput

 

Jemen: de ergste humanitaire crisis ter wereld

Eten is bijna onbetaalbaar geworden. Drinkbaar water is moeilijk te krijgen. Cholera gaat rond. En de oorlog zelf duurt intussen al 3 jaar in Jemen.

  • 14 miljoen mensen in Jemen staan op de rand van de hongersnood
  • 22 miljoen mensen zijn afhankelijk van noodhulp en beveiliging. Dat is meer dan 75% van de volledige bevolking.
  • 3 miljoen mensen zagen geen andere keus dan hun huis te ontvluchten.
  • Meer dan 1 miljoen Jemenieten werden het afgelopen jaar besmet met cholera en diarree. De epidemie is nog steeds niet onder controle.

 

Jemen - papa met zoontjes

 

Oxfam Solidariteit helpt Jemen

Sinds juli 2015 bereikt Oxfam al meer dan 3 miljoen mensen met levensreddende noodhulp. Oxfam levert proper drinkwater, eten en medicijnen, ook in moeilijk bereikbare gebieden. Het water wordt geleverd met trucks, maar ze herstellen ook watersystemen of zorgen voor waterfilters en jerrycans. Oxfam bouwt ook sanitaire voorzieningen om uitbraken van besmettelijke ziektes, zoals cholera, te voorkomen.

 

A dazzling heart for Jemen

 

Wij steunen Oxfam Solidariteit 

Wij steunen met onze actie A dazzling heart for Jemen Oxfam Solidariteit in het kader van De Warmste Week van Music for Life en wij doneren € 1.000. Dat is natuurlijk lang niet genoeg.

Om die reden willen we een warme oproep doen om Oxfam te steunen. Heb je geen tijd om zelf een actie op te zetten, maar wil je het Oxfam project in Jemen wel graag helpen? Steun dan onze actie!

 

Doneer

 

Help je ons zo veel mogelijk geld in te zamelen? 

Wat moet je doen?

Stort voor 19 december 2018 jouw bijdrage op het rekeningnummer BE21 3631 8219 1403 met als vermelding Jouw naam - Steun Oxfam Jemen. Op 24 december 2018 storten wij het ingezamelde geld door aan De Warmste Week ten aanzien van Oxfam Solidariteit mét de eervolle vermelding van alle weldoeners.

Jouw bijdrage geeft géén recht op een fiscaal attest. Voor alle concrete informatie inzake De Warmste Week: https://dewarmsteweek.stubru.be/faq

 

De warmste week