Mautic: de marketing automation tool voor (middel)grote ondernemingen

MarTech Advisor, een internationale bron voor marketing insights, expert reviews en product vergelijkingen voerde dit jaar een onderzoek uit naar marketing automation platformen. Mautic werd hierin bestempeld als 'best fit' voor snelgroeiende, middelgrote tot grote ondernemingen, boven platformen als Hubspot en Marketo.

MarTech publiceerde de gids The Ultimate Marketing Automation Buyers Guide for 2020 and Beyond waarin de resultaten werden gepubliceerd van maandenlang onderzoek naar de beste marketing automation platformen. Voor hun studie vertrokken ze vanuit hun toekomstvisie voor marketing automation na 2020: integratie met andere marketing tools, de verdere optimalisatie van de ROI, de evolutie van AI, ...

Mautic als best fit voor (middel)grote ondernemingen

Hoe kwamen ze nu tot hun resultaten om Mautic als één van de beste marketing automation tools voor (middel)grote ondernemingen te benoemen? Hun onderzoeksmethodologie is gestoeld op 4 pijlers: 

Functionaliteit (features)

Hierbij keken ze naar welke verschillende mogelijkheden er zijn binnen de marketing automation tools: lead management, inbound & online marketing, rapportering en analytics, mobile marketing, campagne management, e-mail marketing, de veiligheids- en integratiemogelijkheden,... 

Prijs

Ze categoriseerden de tools volgens de verschillende prijsmogelijkheden en analyseerden welke key features er voor welke prijs werden aangeboden.

Segmenten focus

Hierbij bekeken ze voor welke doelgroep de tools geschikt waren: kleine ondernemingen, middelgrote of grote ondernemingen (of een combinatie ervan). 

Software deployment

Tools die 2 types van deployment aanboden, namelijk voor cloud (SaaS systemen) en on-premise software, kregen in dit onderdeel uiteraard een hogere score, dan degene waarbij er slechts 1 van de 2 mogelijk was.

Op elk van deze 4 onderdelen werd een score van 1 tot 5 gegeven. 9 aanbieders behaalden een score van meer dan 13.5, waaronder dus Mautic. Hieronder zie je elke aanbieder die meer dan 12 punten behaalde, gerangschikt volgens geschiktheid voor (middel)grote ondernemingen. 

 

Mautic best fit for middle range to big companies

 

Opvallend is dat Mautic als marketing automation platform beter beoordeeld wordt dan de meer bekende spelers zoals Hubspot en Marketo. Het kreeg een score van 4,5/5 voor de features, 5/5 voor de segmenten focus en 5/5 voor de prijs. Mautic is dus duidelijk een zeer goede keuze als marketing automation platform.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Mautic voor jouw marketing automation? Contacteer ons dan gerust.

De hele gids van MarTech Advisor lezen? Klik dan hier.