Back to top

Mautic: Beste marketing automation tool voor (middel)grote ondernemingen

Zoek je een manier om een optimale communicatie met klanten uit te bouwen? Wil je een marketing automation platform dat garant staat voor het genereren van een opbrengst? Kijk niet verder, met Mautic vind je alles wat je nodig hebt. Je hoeft ons niet te geloven op ons woord, het blijkt ook uit een studie van MarTech Advisor, een internationale bron voor marketing insights. Uit een maandenlang onderzoek naar de beste marketing automation platformen mocht Mautic zich tot ‘best fit’ kronen voor snelgroeiende middelgrote tot grote ondernemingen.

Klaar voor de toekomst

De resultaten van de studie staan gebundeld in ‘The Ultimate Marketing Automation Buyers Guide for 2020’. MarTech vertrok hiervoor vanuit zijn toekomstvisie voor marketing automation na 2020. Het bedrijf is er van overtuigd dat integratie met andere marketing tools, een verdere optimalisering van de ROI, evoluties binnen artificiële intelligentie … hun stempel zullen drukken op hoe we communiceren met onze klanten.

Score op vier onderdelen

Om te weten te komen welke marketing automation platformen daar het beste in slagen, stoelden ze hun onderzoeksmethodologie op vier pijlers: functionaliteit (features zoals lead management, inbound & online marketing, rapportering, analytics …), prijs, segmentenfocus en software deployment (in de cloud of on-premise). Op elk van deze vier onderdelen kregen de aanbieders van marketing automation platformen een score van een tot vijf van MarTech.

Onderscheiding voor Mautic

Slechts negen onder hen behaalden een score van meer dan 13,5, onderscheiding dus, en mogen zich ‘best fit’ noemen voor middelgrote ondernemingen. Mautic is er daar een van en gooide vooral hoge ogen op vlak van prijs (5/5), focus (5/5) en features (4,5/5). Het laat daarmee ook bekendere namen zoals Hubspot en Marketo achter zich, die en categorie lager eindigden. Met Mautic maak je dus duidelijk de juiste keuze om je verhaal perfect naar klanten te vertalen.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Mautic voor jouw marketing automation? Wil je weten welke opbrengst het jou kan opleveren? Contacteer ons dan gerust.