Back to top

Droombedden: sterke groei dankzij Google Ads - Case Study

Dazzle gaf in 2018 de Google Ads campagnes van Droombedden een echte boost: 300% meer online verkopen met een budgetvermindering van 20%. Benieuwd hoe we dit klaarspeelden? Lees dan deze case study.

De klant


Logo Droombedden

 

Onze klant is gespecialiseerd in de online verkoop van metalen bedden in België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Elk land heeft zijn eigen webshop en zijn eigen Google Ads strategie. Dazzle beheert de Google Ads accounts voor de 4 landen en gaf de online verkoop een significante boost.

De scope

De opbrengst van de bestaande Google Ads campagnes was te klein ten opzichte van de gerelateerde kosten. De klant wilde dus een stijging van het aantal online conversies zonder een stijging van de kosten. Een uitdaging die Dazzle graag aanging.

De oplossing

Eerst maakte Dazzle werk van een volledig nieuwe Google Ads opbouw, zowel op account niveau als voor de campagnes. Zo maakten we voor elk land een 7-tal verschillende campagnes aan, elk opgebouwd rond een specifiek thema. Op die manier kregen we inzicht in welke thema's in welke landen al dan niet voor kwalitatief verkeer zorgden en uiteindelijk tot conversies leidden.

Door dit gedurende een aantal maanden nauwgezet op te volgen en de slecht presterende campagnes te optimaliseren of stop te zetten, realiseerde Dazzle uiteindelijk een sterke groei van de online verkoop via Google Ads

In dit proces werd ook continu onderzocht welke advertentieteksten meer bezoekers aantrokken en welke advertenties aangepast moesten worden.

Daarnaast analyseerde Dazzle per land en per campagne op welke dagen en op welke devices (laptop, tablet of smartphone) er meer verkopen gegenereerd werden om indien nodig het budget hieraan aan te passen.

Het resultaat

Concreet zorgde de optimalisatie van Google Ads voor Droombedden voor de volgende resultaten in de laatste 6 maanden:

  • Een stijging van de verkoop met meer dan 300% 
  • Een daling van de Kost per Acquisitie van meer dan 400%
  • Dit alles bij een budgetvermindering van 20%
Bed dat omhoog getrokken wordt

 

Ook hulp nodig bij je Google Ads strategie? Laat het ons gerust weten, wij helpen je graag.