De voordelen van Drupal 8 volgens onze experten

Aan Drupal wordt permanent gewerkt. Drupal groeit en wordt voortdurend verbeterd. Maar Drupal 8 is wat ons betreft ‘a giant leap’, met aanpassingen waar we als developer erg blij van worden.

 

Drupal is met voorsprong het ideale open source CMS voor de realisaties van veeleisende websites met hoge bezoekersaantallen. De standaard is hoog, de code kwalitatief. Aan Drupal wordt permanent gewerkt. Drupal groeit en wordt voortdurend verbeterd. Maar Drupal 8 is wat ons betreft ‘a giant leap’, met aanpassingen waar we als developer erg blij van worden, al is het maar omdat we onze klanten nu een nóg performantere website kunnen aanbieden.

8 voordelen van Drupal 8 waardoor je overstag gaat

(mocht dat nog niet gebeurd zijn)

 

  1. Betere meertaligheid

Iets waar zeker onze Belgische klanten (en developers) met standaard meertalige websites erg blij mee zullen zijn. Drupal 8 voorziet makkelijker te customizen instellingen en biedt sterk verbeterde onderhouds- en vertaalopties.

 

  1. REST webservices in core

De REST interface (of representational state transfer) zorgt voor een betere interactie met custom frontends, webapplicaties, 3rd party integraties, ... Dat is belangrijk, want door te zorgen voor een standaard interface waarlangs alle interactie loopt, maak je het eenvoudiger om applicaties met elkaar te laten communiceren en creëer je ruimte voor groei voor gebruikers én content. Is er nood aan Headles Drupal waarbij je Drupal als backend CMS gebruikt gekoppeld aan een andere frontend technologie zoals Angular of Backbone? Ook dat realiseer je dankzij REST!

 

  1. Betere & slimmere caching mechanismen

Een grote stap in de verbetering van de user experience, want door de mogelijkheid om voor ingelogde gebruikers ook intelligent te cachen – en gebruik te maken van cutting edge performance technologie zoals BigPipe – heeft de bezoeker altijd het gevoel dat hij onmiddellijk iets te zien krijgt. Snelheid troef!

 

  1. Betere performantie & veel sneller in combinatie met PHP7

En over snelheid gesproken. Met PHP7 is je website met Drupal 8 sneller dan ooit én performanter. Want je gebruikt de helft minder geheugen waardoor je website een pak meer bezoekers aankan, zonder te moeten inboeten op de snelheid.

 

  1. Veel betere technische fundering

Met onder andere een Twig template engine die prima aansluit bij de Symfony components, Object-Oriented code, Composer-based workflows, etc... Krijgt Drupal een nóg steviger technische basis. Bovendien verlaagt dat de drempel voor front-end developers die voor het eerst in een Drupal project terecht komen.

 

  1. Mobile first approach

Iedereen mobiel! En dus ook Drupal 8. Met de mobile first approach voldoet Drupal aan de wensen van klanten én developers die in erste instantie websites of applicaties bouwen die moeten voldoen aan de ultieme mobile user experience.

 

  1. Populaire modules verhuisd naar core

Populaire modules zoals Views, CKEditor, Entity, ... die in Drupal 7 de contributed space werden onderhouden, maken vanaf nu deel uit van Drupal 8 core.

 

  1. Betere release cycle met semantic versioning

Dezelfde Drupal maar met meer features? Jawel! Drupal 8 voorziet elke 6 maand een belangrijke Drupal update, maar zorgt er wel voor dat de backward compatibility behouden blijft.

 

Overtuigd dat je website nu meteen op Drupal 8 moet draaien? Neem dan gerust contact met ons op voor een vlotte migratie naar een performante website. Wat dat betreft hebben we overigens nog een bonus-voordeel van Drupal 8: dat bevat namelijk een solide data & config migratie framework voor migratie van onder andere Drupal 6 & Drupal 7 data, maar ook van externe of legacy systemen.

Dries