JEP

Diensten
WordPress website
Jaar
2022
Klant
Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame

Wat is JEP?

JEP staat voor Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame. Deze onafhankelijke instantie werd opgericht in 1974 door het Communicatie Centrum en is een zelfdisciplinair orgaan van de Belgische reclamesector. De taak van JEP bestaat erin te waken over het correct en eerlijk karakter van reclameboodschappen in de media.

Bij JEP kan je als adverteerder, reclamebureau of medium terecht voor advies voor, tijdens en na de verspreiding van een reclame. Zag je een reclame die je ongepast vond? Dan kan je bij de JEP een klacht indienen via hun klachtenformulier. Je kan op de website ook (recente) beslissingen die werden gemaakt door de Jury terugvinden.

Wat was het probleem?

In 2015 zorgde Dazzle al voor een nieuwe website voor de JEP. Deze werd toen gebouwd in Drupal 7. Intussen was de website aan vernieuwing toe. JEP koos opnieuw voor Dazzle als partner na de vlotte samenwerking enkele jaren geleden. Een eerste vraag van de klant was om de structuur van de website te behouden. Deze werd destijds opgemaakt en werkt nog steeds naar wens. Het managen van de website moest wel bekeken worden. De backend van het Drupal CMS bleek toch niet ideaal voor de werknemers van JEP.

Daarnaast wenste de JEP ook een nieuw design. De look en feel van de website was na enkele jaren verouderd en kon wel een opfrissing gebruiken. Verder moesten geen speciale functionaliteiten worden toegevoegd en werd aan Dazzle gevraagd om voor een vlotte migratie van de bestaande content zorgen.

Welke rol had Dazzle?

In overleg met de klant werd gekozen om een nieuwe website te bouwen in WordPress in combinatie met Elementor. Hiermee zorgden we voor een CMS dat gemakkelijk door JEP beheerd kan worden. De nodige personen binnen JEP kregen tevens een korte opleiding over Elementor zodat zij gemakkelijk in de backend de nodige zaken kunnen aanpassen, maken en uploaden.

Daarnaast werd een nieuw design gemaakt voor de vernieuwde website. Er werd gekozen voor een simpele doch moderne uitstraling passend bij de branche waarin JEP actief is. Door te werken met het kenmerkende rode kleur van JEP en grijstinten voor informatieve tekst, werd er getracht een sterke look en feel te bekomen.

Laptop with JEP website on it

Zoeken

Contact

Nieuwsbrief

Contact

Dazzle BV
Braemstraat 127
9050 Gentbrugge

+32 475 60 38 94
info@dazzle.be

BE 0873.618.820

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en kies je favoriete onderwerpen.

>>>