Commissie Boekhoudkundige Normen

Diensten
Web Applicaties Hosting en Support
Jaar
2017
Klant
CBN

Dazzle bouwde voor CBN, de Commissie voor boekhoudkundige normen, een moderne, tweetalige en mobielvriendelijke website in Drupal 8 met een groot aantal nieuwe functionaliteiten. We vertellen je graag meer over deze boeiende klant in deze case study.

Commissie Boekhoudkundige Normen project Dazzle

De klant

CBN, oftewel de Commissie voor boekhoudkundige normen, is een autonome instelling die de regering en het parlement adviseert bij het opstellen van de uitvoeringsbesluiten m.b.t. de boekhoudwetgeving. Zij draagt ook bij tot de ontwikkeling van de regels van het boekhouden en helpt mee de beginselen te bepalen van een regelmatige boekhouding. Voor CBN ontwikkelde Dazzle een moderne, tweetalige en mobielvriendelijke website in Drupal 8 met een groot aantal nieuwe functionaliteiten.

De scope

De website van de CBN was ernstig verouderd en voldeed niet langer aan de behoeftes van de bezoekers en de beheerders. Het was dus tijd voor een nieuwe, responsieve en tweetalige website met een modernere en frissere look ‘n feel. De CBN wilde ook een aantal nieuwe functionaliteiten implementeren, zoals: 

  • De IBB’s, Individuele Beslissingen inzake Boekhoudrecht, moesten rechtstreeks en op een gebruiksvriendelijk manier op de website gepubliceerd worden.
  • De adviezen, die voordien enkel beschikbaar waren in pdf, en de gecoördineerde wetteksten moesten integraal, gestructureerd en in een mooie, leesbare lay-out consulteerbaar zijn.
  • Het intranet, inclusief agenda en de verslagen van de vergaderingen, moest in de website geïncorporeerd worden. 

De oplossing

Dazzle bouwde de nieuwe website van CBN in Drupal 8, de allernieuwste versie van Drupal die een groot aantal voordelen biedt en the perfect fit was om dit project te realiseren gezien de specifieke functionaliteiten die geïntegreerd moesten worden:

  • een geïncorporeerd intranet
  • een sterke zoekmotor
  • een sterk uitgebouwd en geoptimaliseerd rollen- en rechtenbeheer 
  • een optimale, transparante en gebruiksvriendelijke structuur én een doorgedreven categorisatie van de complexe en grote hoeveelheid content

Aangezien Dazzle veel ervaring heeft met het uitvoeren van een diepgaande analyse van content en structuur, alsook met de development van gestructureerde en geavanceerde contentmanagementsystemen in Drupal, was Dazzle in staat een website te bouwen op maat van de wensen en behoeftes van de CBN. Door het gebruik van een WYSIWYG editor is het bewerken van de content voor de beheerders van de CBN bovendien zeer gebruiksvriendelijk. 

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn. De nieuwe website van de CBN is een moderne, frisse Drupal website waarop de adviezen en wetteksten direct raadpleegbaar zijn, inclusief een sterke zoekmotor voor een optimale gebruikerservaring. Dankzij de WYSIWYG editor is ook het beheer van deze website eenvoudig en snel. Voor meer informatie over de transformatie van de CBN verwijzen wij graag naar de CBN website zelf.

Commissie Boekhoudkundige Normen project Dazzle
Commissie Boekhoudkundige Normen project Dazzle

Search

Contact

Contact

Contact

Dazzle BV
Kerkstraat 106
9050 Gent

+32 9 395 45 65
info@dazzle.be

BE 0873.618.820

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en kies je favoriete onderwerpen.

>>>