Website SEO check-up

Een website crawler helpt u bij het verbeteren van onsite SEO, door gegevens te extraheren en te controleren op veelvoorkomende SEO problemen: 

 • Vind Broken Links: crawl een website direct en vind gebroken links (404’s) en serverfouten. Exporteer de fouten en bron URL’s in bulk om te repareren, of stuur ze naar een ontwikkelaar.
 • Redirects controleren: vind tijdelijke en permanente redirects, identificeer redirect ketens en loops, of upload een lijst van URLs om te controleren bij een site migratie.
 • Analyseer paginatitels en metagegevens: analyseer paginatitels en metabeschrijvingen tijdens een crawl en identificeer titels en beschrijvingen die te lang of te kort zijn, ontbreken of dubbel op uw site staan.
 • Ontdek dubbele inhoud: ontdek exact dubbele URL’s met een md5 algoritmische controle, gedeeltelijk gedupliceerde elementen zoals paginatitels, beschrijvingen of koppen en vind pagina’s met weinig inhoud.
 • Extraheer gegevens met XPath: verzamel alle gegevens uit de HTML van een webpagina met CSS Path, XPath of regex. Dit kunnen sociale metatags zijn, extra koppen, prijzen, SKU’s of meer!
 • Bekijk Robots & Directives: bekijk URL’s die geblokkeerd worden door robots.txt, meta robots of X-Robots-Tag directives zoals ‘noindex’ of ‘nofollow’, maar ook canonicals en rel=”next” en rel=”prev”.
 • Genereer XML Sitemaps: maak snel XML Sitemaps en Image XML Sitemaps, met geavanceerde configuratie over URL’s die moeten worden opgenomen, laatst gewijzigd, prioriteit en wijzigingsfrequentie.
 • Integreer met GA, GSC & PSI: maak verbinding met de Google Analytics, Search Console en PageSpeed Insights API’s en haal gebruikers- en prestatiegegevens op voor alle URL’s in een crawl voor meer inzicht.
 • Crawl JavaScript-websites: render webpagina’s met behulp van het geïntegreerde Chromium WRS voor het crawlen van dynamische, JavaScript-rijke websites en frameworks, zoals Angular, React en Vue.js
 • Site-architectuur visualiseren: evalueer interne koppelingen en URL-structuur met behulp van interactieve crawl- en directoryforcediagrammen en boomgrafiekvisualisaties van sites.
 • Audits plannen: plan crawls om op gekozen intervallen uit te voeren en exporteer automatisch crawlgegevens naar elke locatie, inclusief Google Sheets. Of volledig automatiseren via opdrachtregel.
 • Vergelijk crawls en staging: volg de voortgang van SEO problemen en kansen en zie wat er is veranderd tussen crawls. Vergelijk staging met productieomgevingen met behulp van geavanceerde URL Mapping

Maandelijkse diensten: 

 • SEO crawling + aangepaste rapporten met inzichten
 • Optimaliseren van de SEO voor uw website
Search Engine Optimization

Relevante artikels

7 min

10 tips voor een goede contentstrategie

Het is duidelijk: je doelgroep bereiken en koesteren doe je met de juiste content. Bij voorkeur heb je dan ook een plan van aanpak. Met deze 10 tips …
Seo what to do and not to do
5 min

SEO-checklist: what to do and not to do

Zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimization) is het vindbaar maken van je website. Het legt de focus op organische zoekresultaten, anders dan bij bijvoorbeeld SEA (Search Engine Advertising) waar je …
5 min

Inbound marketing: niet hetzelfde als content marketing

Inbound marketing zet de principes en gedachten van traditionele marketing op zijn kop. In de eerste plaats omdat het uitgaat van je (potentiële) klant. De focus ligt op …
Contact

Dazzle BV
Kerkstraat 106
9050 Gent

+32 9 395 45 65
info@dazzle.be

BE 0873.618.820

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en kies je favoriete onderwerpen.

>>>