Ubiway/Distriweb

Diensten
E-commerce Websites
Jaar
2016
Klant
Ubiway/Distriweb

De organisatie

Ubiway is het bedrijf achter Distriweb, de marktleider in persdistributie in België.

Distriweb, de tool voor het beheer van pers, is een e-commercesite met een assortiment van meer dan 6000 referenties in pers en een uitgebreid catalogus van meer dan 1500 producten waaronder rookaccessoires, gift, papierwaren, multimedia, hygiëneproducten en speelgoed.  

De uitdaging

Er was nood aan een efficiënte applicatie om de krantenwinkels te helpen bij hun dagelijkse bestellingen, voorraadbeheer, distributie, … Niet alleen op vlak van persartikelen, maar ook om een meer uiteenlopend en gediversifieerd portfolio (voeding, gadgets, …) te kunnen aanbieden aan de handelaars. Daarnaast wou Distriweb hun klanten tegemoet komen met een unieke opleiding voor dagbladhandelaars en met promotie- of diversificatiemateriaal.

De oplossing

Dazzle ontwikkelde voor Distriweb een online platform (Drupal 8) waarop winkeliers bestellingen kunnen doen en opvolgen, leveringen kunnen valideren en onverkochte bladen kunnen terugsturen. Door een integratie met de Solr zoekmotor, kunnen winkelpunten nu ook oudere publicaties van bladen terugvinden en bij bestellen. Segmentatie binnen Distriweb is gesynchroniseerd met Mautic, zodat marketing automation makkelijk kan worden toegepast.

Daarnaast werd een applicatie gemaakt die elke nieuwe eigenaar van een krantenwinkel begeleidt bij zijn of haar opstart, ‘Word Persverkoper’. Hierop kunnen ook uitgevers inloggen, om bepaalde winkels al dan niet toegang te geven tot hun bestaande catalogus.

Nog een ander project was voor Kariboo, een pakketleverancier in België, waar een Drupal 8 e-commerce website werd ontwikkeld om verzending en track&trace van pakjes te voorzien.

Ubiway/Distriweb project Dazzle
Contact

Dazzle BV
Visserij 205 bus 102
9000 Gent

+32 475 60 38 94
info@dazzle.be

BE 0873.618.820

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en kies je favoriete onderwerpen.

>>>