Getest! Welke posts halen Facebook statistieken omhoog?

Getest! Welke posts halen Facebook statistieken omhoog?

Dazzle post regelmatig op FacebookTwitter en LinkedIn. Wij houden de respons op en de resultaten van deze posts nauwlettend in het oog. Want de vraag op ieders lippen is: hoe krijg je die Facebook statistieken omhoog? Ben jij even benieuwd als wij?

Be personal

Het internet staat er vol van en keer op keer blijkt het ook in de realiteit te kloppen: persoonlijke posts met een humoristische twist en een leuke foto werken het best. Dat zien we deze maand duidelijk in onze eigen Facebook statistieken. De posts met een persoonlijke insteek en een foto van een Dazzler leverden een veel groter aantal likes, comments en shares op dan onze meer informatieve posts. Dat betekent natuurlijk niet dat informatieve posts totaal geen impact hebben. De impact is wel aanzienlijk kleiner.

Wat vertellen onze Facebook statistieken ons?

Hieronder kan je zien dat de posts met een foto van een Dazzler veel meer betrokkenheid vertonen dan de post over bijvoorbeeld GDPR:

Ook het bereik van de meer persoonlijke Dazzle posts was beduidend groter dan het bereik van de informatieve posts:

De interactie met deze persoonlijkere posts was ook veel groter dan de interactie met de meer informatieve posts: 

Wat kunnen we hier nu uit concluderen?

Het is zeker en vast niet de bedoeling om je aan te sporen geen informatieve of promotionele berichten meer te posten op sociale media,. Het wel de moeite waard om – zelfs in een B2B omgeving – af en toe eens uit je social media comfort zone te treden. Be personal! Laat je inspiratie de vrije loop en post eens een bericht op Facebook, Twitter of LinkedIn dat de andere, meer persoonlijke kant van jouw bedrijf laat zien. Wees gerust, jouw klanten zullen je alleen maar leuker vinden, want ze zullen zichzelf in je post herkennen. En zoals je wel weet, is herkenning één van de belangrijkste stappen in het verwerven van een hechte klantenrelatie. 

Volg ons op FacebookLinkedIn en Twitter en mis zo geen enkele Dazzle post!

Relevante artikels

5 min

Efficiëntie verhogen met tools: Jarvis en Doodly review

Mensen willen vandaag de dag zo snel en efficiënt mogelijk tot resultaten komen. Verschillende tools helpen ons bij het versnellen en vergemakkelijken van dagdagelijkse taken. Onlangs kwamen zo …
Man working on a laptop with the word translate on the computer screen
2 min

Je website instant vertalen met Weglot

Heb je ooit overwogen om je markt uit te breiden naar het buitenland? Dan heb je misschien al gedacht om je website te vertalen, maar vertalingen van topkwaliteit …
verschillende sociale media
5 min

7 tips voor goede social media posts in 2021

Hoe maak je goede social media posts? Hoe vaak moet je posten op Facebook? Wanneer post je best? En wat is goede content? Lees onze 7 tips!
Contact

Dazzle BV
Visserij 205 bus 102
9000 Gent

+32 475 60 38 94
info@dazzle.be

BE 0873.618.820

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en kies je favoriete onderwerpen.

>>>